Sunday, December 11, 2011

Pereinamojo stiliaus meistras

Interjero dizainerio Tomo Fizant (Thomas Pheasant) būstas Vašingtone, Kolumbijos apskr.
(Tekstas Gerald Clarke/Nuotraukos Durston Saylor)


"Tai pirmas kartas, kai ėmiausi kurti gyvenamąją erdvę sau", - apie savo namų projektavimą pasakoja Thomas Pheasant. Šie namai - tai modernus klasikinės dvasios dvaras Vašingtone, Kolumbijos apskrityje. "Anksčiau mano kūryba buvo nukreipta patenkinti užsakovų pageidavimams". Šiuose namuose tiek interjeras, tiek ir dauguma interjero objektų sukurta paties dizainerio, kaip pavyzdžiui stalo lempos iš onikso ir balta oda apmušti krėslai - kurti firmai Baker. Paveikslų autorius Mark Dassoulas, bronzinį žiedą sukūrė ir pagamino  Bruno Romeda.


Rodydamas namo erdves Thomas Pheasant (nuotraukoje) nukreipia mūsų dėmesį į vaizdus už lango: sodas namui suteikia ypatingo patrauklumo.



Valgomajame prancūziška liustra (sietynas) derinama prie apvalaus stalo, pagaminto pagal asmeniškai sukurtus eskizus. "Siekiau savo namui suteikti modernumo." Paveikslas tapytas Robin Rose, skulptūros autorė Eva Hild. Sienų apdaila S. Harris, zomša kėdėms - Edelman, kilimas - Stark.

Šeimininko miegamajam ramybės atmosferą suteikia lino pluoštas ir grietinėlės atspalviai sienų dangose, kambarys kupinas šeimininko autorinių darbų. "Kai kuriuos objektus aš projektavau prieš 15 metų". Kėdės, staliukai po lempomis ir lova - firmos Baker.


Vonios kambaryje grindų plytelių, vonios ir maišytuvo-čiaupo gamintojas - Waterworks.


"Susikūriau mažytę Los Anželo dalelę," - apie savo namų Vašingtone, Kolumbijos apskr., aplinkos landšaftą (sukurtą kraštovaizdį) pasakoja Thomas Pheasant, gimęs ir augęs Los Anžele. Nežiūrint to, jog namas buvo projektuojamas šalia baseino, pastato fasadas klasikinis, namo išorinės sienos tinkuotos, o stogą dengia ispaniškos čerpės. "Tai visiškai nebūdinga vašingtoniečiams", - pastebi Thomas Pheasant. Gultus ir stalelius šalia baseino irgi projektavo pats namų šeimininkas, kadaise tai buvo McGure užsakymas. 

(Vertė Segebutė)

1 comment:

  1. Įspūdingi namai. Matosi, kad interjero dizainerio konsultacija jiems buvo labai naudinga. Tik gaila, kad Vilniuje tokio būsto nesusikursi, ne ta klimato zona. Pas juos sienos, aišku, dar kartoninės.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...