Sunday, November 27, 2011

Namų stilius: Nerūpestinga kantri darna

A. NERŪPESTINGA KAIMO GYVENIMO DARNA  
(Casual Country Style - angl.)
Paspaudus nuotraukas, pamatysite vaizdą didesniame formate.

Jaukūs, kviečiantys ir patogūs jūsų namai turbūt kupini tiek šiuolaikiškų, tiek klasikinių elementų. Šie namai pritaikyti didelės šeimos gyvenimui, čia leidžiama daiktus liesti, keisti jų vietas, kiekvienas šeimos narys gali interjerą papildyti savo širdžiai mielais daikteliais.


Svetainėje gali būti apstatyta baldais palei sienas arba įstryžai, nukertantant kampus. Baldai patvarūs, žemi ir ilgi. Minkštasuoliai ir foteliai atrodo perikimšti, baldų komplekto dalys nebūtinai tos pačios spalvos. Sveitainės centre karaliauja minkšas pufas, kuris pinto ar medinio padėklo dėka pavirsta kavos staleliu. Kolekcijos, molinukai ir mieli menkniekiai puošia lentynas ir stalelius.

Šeimos kambarys. Dizaineris Thomas A. Conway.
  
 Svetainė.  Dizaineris Thomas A. Conway.

Amerikoniškasis kantri.  Svetainė.


Kantri stilius mažoje erdvėje.
















                                                                    


Miegamajame ant lovos paprastas, gali būti iš skiautelių susiūtas užtiesalas ir kalnas purių pagalvių. Audiniai švelnūs ir tekstūriniai. Tekstilėse tarpusavyje derinami įvairūs ornamentai, taškučiai, dryželiai. Pintos skrynios ir dėželės, daugybė paprastų paveikslėlių paprastuose rėmeliuose, išstatyti rankdarbiai pagyvina ir sušido erdvę.






Senoviškos durys atstoja lovugalį.
Pinta skrynia - kambario akcentas.
Miegamasis. Dizainerė Sarah Richardson.
Prancūziškasis kantri. Miegamasis.
Derinamos pastelinės ir ryškios spalvos, daugybė mielų daiktelių.
 
                                                                                                    
                                                                         
Langus dengia du sluoksniai klostuotų užuolaidų su laikikliais šonuose, lango viršuje volanas. Tokį langą pagyvins surūdijusio plieno su įmantriais galais karnizas. Stenkitės nepersistengti dekoruodami langus, - kaspinėlių, kutosų ir klosčių perteklius tik apsunkina vaizdą.  
Šviesaus medžio spalva dominuoja tiek balduose, tiek grindų pasirinkime. Grindys dažniausiai natūralaus medžio, plytelių arba akmeninės.
Jeigu grindis dengia kilimas, geriau tiktų nepūrus; pasirinkite austą grublėtą su geometriniu ornamentu kilimą, arba tinka natūralūs dembliai, sezalio ar jų imitacijos vienspalviai kilimai.
Šviestuvus pasirinkite iš kaldintos geležies, nusendinto metalo ar medienos karkaso, tinka žvakelių imitacijos su medžiaga aptrauktais lempų šydais. Tokį interjerą praturtina virš pietų stalo pakabitas kaldintos geležies šviestuvas su tikromis žvakėmis.
Dekoratyviniais akcentais tampa buityje naudojami daiktai: pagalvės, knygos, skrynelės, žvakės, paukščių narveliai ir gėlės. Detalės nusendintos, paviršiai grubūs, nepoliruoti, atrodo dėvėti, truputį nušiurę. Pridėkite mielų daikčiukų po truputį, bet visur, kad atrodytų išdėstyta šiek tiek nerūpestingai, nesimetriškai. Ant sienų - gamtos ir kaimo idilės paveikslai paprastuose mediniuose rėmuose.














Valgomojo stalas padengtas austom servetėlėm, stovi moliniai indai, mediniai dubenys, masyvios stiklinės, paprasti plieniniai įrankiai.
Spalvų gali būti daug, bet jos prigesintos, gamtiškos arba pastelinės. Pasirinkite vieną spalvą ir ją akcentuokite gėlėtuose staltiesės raštuose, užuolaidose, pagalvėlėse ant sofos. Papildykite savo namus gamtos švelnia žaluma ir rusvais atspalviais. Jūsų kambariams suteiks jaukumo smulkaus ornamento neryškūs tapetai, ornamentuoti klijuojami sienų apvadai virtuvėje arba valgomajame. Jeigu įrenginėjate virtuvę, jūsų stiliui tiks gaivių melsvų atspalvių dirbtinio akmens stalviršiai, naturalaus šviesaus medžio spalvos baldai. 

Šioje "Kantri" virtuvėje dominuoja balta spalva.

Virtuvė. Dizaineris Thomas A. Conway.
     


Vonios kambarys. Dizainerė Sarah Richardson.
 Pasirinkite nerūpestingą kantri stilių, jei siekiate sukurti patogių ir šiltų namų atmosferą.

P.S. Išskirtinai pažymėtinos kantri stiliaus temos:  "Prancūziškasis", "Angliškasis" ir "Amerikoniškasis" kantri stiliai. Labai mielas ir moteriškas, šiuo metu populiarėjantis, "Romantiškasis kantri" arba "Shabby Chic" stilius. Vyrai dažniau pasirenka "Netašytą kantrį" arba "Rustik" silių. Šie stiliai verti atskirų įrašų, apie tai parašysiu vėliau.

Rekomenduojama literatūra:
  • "Interior Decorating. The Smart Approach To Country Decorating" by Margaret Sabo Wills Ms. ISBN: 1580110819

2 comments:

  1. Nežinau, galbūt, čia pasenęs požiūris, bet man svetainėje privalo būti foteliai.Pavyzdžiui, kaip Jūsų pateiktose nuotraukose. Mane žavi tas jaukumas.

    ReplyDelete
  2. kaip gražu... čia mano visiškai svajonių namai, nerealiai.. taip ir įsivaizduoju rytus, kai išlendu iš rustile.lt antklodės ir aplink mane va tokia prabanga kaip šitose nuotraukose

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...